Qüestions puntuals

per Marian Díez

QUI SÓC?

Vaig nàixer a Monòver el 13 de juny de 1972 malgrat aparentar haver-ho fet mínim una dècada més tard o, almenys, això vull pensar jo.

Llicenciada en Sociologia per la Universitat d’Alacant, actualment treballe a l’Ajuntament de Monòver com a Programadora Cultural, un treball que m’absorbeix bona part del meu temps, però que, no obstant això, em permet compatibilitzar amb altra de les meues passions: l’escriptura. Tot sense oblidar que la resta d’hores del dia les dedique a continuar aprofundint en el meravellós món de l’adolescència gràcies a la convivència amb dos adolescents en plena efervescència.

En 2002 vaig publicar el meu primer llibre de monòlegs Sempre plou quan no hi ha escola, que un agosarat Andreu Buenafuente es va atrevir a prologar.

Des de 2002 i fins a 2007, la meua afició al món de la interpretació em va portar a posar en escena els meus monòlegs a diferents llocs de la Comunitat Valenciana i vaig participar en programes com “Parlar Sol” de Reus Televisió i “L’escenari” de Punt2. A més d’exercir també com a presentadora d’actes diversos, una tasca que vaig haver d’aparcar momentàniament per a dedicar-me a “criar” amb l’arribada dels meus fills. Des de 2017, aprofitant que Arnau i Amàlia van començar a deixar que tornara, un poc, a ser persona, de nou vaig reprendre l’escriptura i el món de l’espectacle. Així, en aquesta nova etapa vaig reprendre la meua faceta com a columnista al diari La Veu, on continue publicant actualment, i a més, vaig participar en diferents programes d’À Punt televisió com Assumptes interns o Comediants. Al mateix temps que vaig recuperar també els escenaris amb projectes teatrals com Xe, de poble o com la participació en diferents rutes teatralitzades.

Però, sens dubte les principals satisfaccions en aquesta nova etapa han vingut de la mà de la meua primera novel·la publicada per l’editorial Bromera sota el títol de «No t’ho diré mai», guanyadora del Premi Enric Valor de Novel·la en valencià de la Diputació d’Alacant en la convocatòria de 2020. Una novel·la que ha arribat a la segona edició i que continue passejant per Clubs de lectura de punta a punta del nostre territori.